Украйна работи с Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ и американски

...
Украйна работи с Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ и американски
Коментари Харесай

ФБР помага на Украйна с доказателства за руски военни престъпления

Украйна работи с Федералното бюро за следствие (ФБР) на САЩ и американски компании за събиране на доказателства за военни закононарушения, осъществени от руснаци. Това оповестиха високопоставени чиновници на Щатите във вторник на конференцията за киберсигурност RSA в Сан Франциско.

Украинските управляващи събират цифрова информация от бойното поле и украинските градове, опустошени от войната, откакто Русия нахлу в страната през февруари предходната година, съобщи Алекс Кобзанец. Той е специфичен сътрудник на ФБР, който преди този момент е работил като юридически аташе на организацията в Украйна.

" Събирането на тези данни, анализът им и работата с тях е нещо, в което ФБР има опит ", сподели Кобзанец, представен от  " Ройтерс ". Тази работа включва разглеждане на информация от мобилни телефони, съдебномедицински разбори на ДНК проби, както и разбор на части от тела, събрани от бойното поле, добави той.

" Следващата стъпка е работа с националните снабдители на услуги в Съединени американски щати и прекачване на тази информация, приемане на информация за клиентите, приемане на информация за геолокацията, където е допустимо ", добави Кобзанец.

Агентът добави, че през последната година и половина ФБР на Съединени американски щати е работило в помощ на Украйна, с цел да разпознава и съветските сътрудници и шпиони, настоящи в нападнатата страна, както и съветските сили, които са работили отвън Киев по време на нашествието.

Илия Витюк - началник на отдела за кибернетична осведомителна сигурност в Службата за сигурност на Украйна, съобщи, че въпреки броят на съветските офанзиви да е повишен през последните няколко години, в последните месеци те са станали по-целенасочени.

" Много е мъчно да се потвърди по наказателно дело кой е виновен ", счита той. " За нас е доста значимо да получим колкото се може повече информация за съветските киберпрестъпници, тъй като ние събираме цялата тази информация и я използваме в нашите наказателни каузи ".

" Наистина считаме, че този случай за военни закононарушения в киберпространството е нещо ново ", добави той. " Това е мястото, където видяхме първата пълномащабна кибервойна ".

Американските компании и чиновници в региона на сигурността са главен сътрудник на Украйна в напъните ѝ да отблъсне съветските хакерски атаки, с които се бори най-малко от 2015 година насам. Работата на ФБР в този момент отразява задълбочаващото се съдействие сред Съединени американски щати и Украйна в киберпространството, където Русия е общ съперник и за двете страни. Руското държавно управление не е коментирало тематиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР